fbpx

FÄRGBELAGD STÅLPLÅT

 

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv. GreenCoat® är SSABs nya varumärke för innovativa, miljövänliga färgbelagda stållösningar för byggindustrin. Flera av produkterna har patenterad BT-beläggning (biobaserad teknik), där stora delar av det traditionella fossila lösningsmedlet ersatt av svensk rapsolja. GreenCoat-sortimentet är den grönaste produktportföljen för färgbelagda tak-, fasad- och regnvattensystem, och också ett av de mest heltäckande sortimenten för hela byggindustrin.

års teknisk garanti

olika kulörer

“SSAB tillverkar GreenCoat® som tack vare användning av svensk rapsolja, i stället för fossila lösningsmedel, är en unik, miljöanpassad, färgbelagd stållösning för tak, fasader och regnvattensystem.”

Upptäck mer:

SVENSK RAPSOLJA

De flesta GreenCoat®-produkter har en färgbeläggning som man inte hittar någon annanstans i byggsektorn. Det är en patenterad beläggning där traditionell fossil olja är utbytt mot delvis svensk rapsolja.

FÄRGSTARK ARKITEKTUR: FJÄRILEN

Fjärilen är en byggnad som syns. Den har ett bandtäckt tak och skivtäckt fasad i samma kulör – Harvest Yellow, som enligt arkitekt Rahel Belatchew valdes just för att den är både ljus och varm. Våra GreenCoat®-produkter finns i 400 olika kulörer.

FOSSILFRITT STÅL

HYBRIT är en ny, revolutionerande ståltillverkningsteknik. Med hjälp av HYBRIT-tekniken kommer SSAB att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026. SSAB kommer att vara fossilfritt 2045.

Beställ plåtboxen

Vill du beställa den populära plåtboxen som innehåller en stor variation av olika plåtmaterial? Kontakta oss redan idag, då vi har begränsat antal boxar. Plåtboxen skickas kostnadsfritt.

OBS om boxen tar slut kan ni självklart beställa enskilda prover av färgbelagd stålplåt.

 
Lasse Bengtsson
+46 70 205 87 93
lasse.bengtsson@ssab.com

Kontakta oss

Har du en fråga eller något du vill diskutera? Välkommen att kontakta oss, våra kontaktuppgifter finner du här nedan.

Michael Olofsson
Teknisk support GreenCoat
Dir: +46 243 709 33
Mobil: +46 70 209 79 43
michael.olofsson@ssab.se